czwartek, 24 lipca 2014

OWOCE / AKTUALNOŚCI

DATA PUBLIKACJI: 15.06.2011
AUTOR: Tomasz Smoleński

Owoce pestkowe w Hiszpanii


Owoce pestkowe w Hiszpanii

Ulewne deszcze w drugiej połowie kwietnia br. zakłóciły zbiór owoców pestkowych w tym kraju. Prawdopodobnie będzie ich mniej o 10–15% niż prognozowano. Według fresh-market.pl na podstawie greenmed.eu, powinien to być jednak dobry sezon. Warunki w okresie wegetacji sprzyjały uzyskaniu owoców wysokiej jakości. Temperatura w marcu wpłynęła na wzrost zawartości cukrów, a tym samym na lepszy smak i aromat owoców. Hiszpanie eksportują 91% nektarynek i 70% brzoskwiń. Śliwki są produkowane na rynek krajowy (50%) i na eksport.



KOMENTARZY: 0
TWOJA OCENA:
Trwa wysyłanie Twojej oceny...
Jeszcze nie ocenione. Bądź pierwszym, który oceni ten wpis!
Kliknij pasek ocen aby ocenić wpis.

Dodaj komentarz

Nick:
Treść komentarza:

Wpisz kod z obrazka:

Jeżeli chcą Państwo zamieścić komentarz do tego artykułu, prosimy o wypełnienie znajdującego się po lewej formularza.

Państwa komentarz będzie widoczny po akceptacji przez administratora. Hortpress Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do usunięcia komentarzy bez konieczności podania powodu.

Prezentowane komentarze nie przedstawiają stanowiska Hortpress Sp. z o.o., a jedynie ich autorów.